Col·leccions

El Port de Barcelona té un important patrimoni artístic i cultural, reflex de l'empenta econòmica i cultural de la societat catalana dels darrers 150 anys. Els més de 700 objectes inventariats es divideixen en objectes nàutics i portuaris i diverses col·leccions de pintura, obra gràfica, fotografia i escultura.

Des de la constitució de la Junta d'Obres del Port, el 1869, els diferents responsables de la infraestructura han mostrat una especial sensibilitat per la creació artística, i han recopilat una petita i heterogènia però alhora completa mostra de l'art contemporani del nostre país. El fet que el Port hagi estat una important font d'inspiració per a pintors i dibuixants i fotògrafs ha facilitat la creació d'aquesta col·lecció.

Conscient de ser un focus d'inspiració, el Port de Barcelona també ha esdevingut un impulsor de la creació artística del seu moment. En són fruit les col·leccions de fotografies i dibuixos i escultures, algunes de les quals de grans dimensions, que formen part ja del paisatge barceloní.

Des de l'inici de la creació del Port també s'ha anat aplegant una interessant col·lecció d'instruments nàutics i portuaris.

Les bitàcoles, fanals, telègrafs, botzines, àncores, hèlixs, cartes nàutiques, etc. ajuden a comprendre com es desenvolupava la navegació temps enrere, i els estris i maquinària portuària, com les grues i bàscules, entre d'altres, com les a prop de 300 peces que conformen el Fons Històric del Col·legi Oficial de Pesadors i Mesuradors Públics de Barcelona completen la visió històrica del comerç marítim des de la seva vessant terrestre.